Květen 2009

Krásný pejsek

30. května 2009 v 18:43 | Adéla a Klára |  Zvířátka



Baset hound

27. května 2009 v 21:33 | Adéla a Klára |  Zvířátka












JRT-agility

25. května 2009 v 21:14 | Adéla a Klára |  Zvířátka




Mix pejsci 2

23. května 2009 v 9:36 | Adéla a Klára |  Zvířátka




Mix pejsci

20. května 2009 v 16:16 | Adéla a Klára |  Zvířátka




Slovní fotbal

17. května 2009 v 13:22 | Adéla a Klára |  Něco nového
Ahoj určitě tu hru každej znáte žejo
prostě napíšeme nějaký slovo (my začnem)třeba banán a někdo musí napsat to slovo končícím
tím písmenem tedy na N no tak třeba nanuk chápete to?


MY ZAČÍNÁME

zvířátka

Tygříci

15. května 2009 v 17:26 | Adéla a Klára |  Pixelky

Jezevčíček

15. května 2009 v 17:23 | Adéla a Klára |  Pixelky

Hrošíci

15. května 2009 v 17:21 | Adéla a Klára |  Pixelky

Hroši

15. května 2009 v 17:20 | Adéla a Klára |  Zvířátka

Sloni

15. května 2009 v 17:11 | Adéla a Klára |  Zvířátka
Slon je největší dosud žijící suchozemský savec, dokáže být podle okolností velmi hbitým a rychlým zvířetem. Předkové slonů se na Zemi objevili před 50 milióny lety. Pravděpodobný předek pochází z Asie a byl velikosti prasete divokého.

Slon africký - rozšíření

Sloni v současnosti žijí na jih od Sahary. Do 11. století žili také u Středozemního moře. V současné době je populace slonů roztříštěna do několika izolovaných skupin. Zvláště je to patrné v západní Africe. Slon obývá snad všechny ekosystémy Afriky, vyhýbá se pouze afroalpínskému pásu.

Slon africký - způsob života

Afričtí sloni jsou společenská zvířata a drží se pohromadě ve vysoce organizovaných skupinách tvořených deseti až dvanácti samicemi a jejich mláďaty. Tyto skupiny se někdy dočasně shromažďují do stád o několika stech kusech. Samci žijí stranou v mládeneckých skupinách, starší jedinci pak samotářsky. Dospívají ve věku 25 let.

Rozmnožování slonů

Samice jsou říjné 2 - 6 dní každé dva měsíce. Po 22 měsících březosti rodí samice zpravidla jediné slůně, které váží okolo 120 kg a je vysoké 1 metr. Porod probíhá v noci a je velmi rychlý.Samice se o mládě stará dva roky. Sloni dospívají zhruba v deseti letech, ale do rozmnožování se zapojují až za dalších 10 let. Dožívají se 50 až 70 let.

Slon africký - strava

Slon je výhradně býložravec. Živí se trávou, listím, větévkami hustých keřových porostů a často také plody typickými pro rovníkové pralesy. Ve střevě slona přebývají obrvení prvoci, kteří pomáhají rozkládat rostlinnou celulózu na jednodušší, snadněji stravitelné molekuly.

Zajímavosti o slonech

  • Zvednutým chobotem nasává slon vzduch, větří a v případě hrozícího nebezpečí jím troubí k útoku.
  • Velké ušní boltce pomáhají slonům snášet velká vedra. Slouží jako ventilátory, pomocí nichž si sloni udržují stálou tělesnou teplotu.
  • Sloní chrup má kromě klů i stoličky (šest stoliček v každé polovině čelisti).
Zatímco slon je odjakživa loven kvůli klům, nosorožec tuponosý zase kvůli svému rohu, díky čemuž jej lidstvo dovedlo na okraj záhuby.
zdroj:Chovatelka.cz

Colorky 0.2

13. května 2009 v 19:48 | Adéla a Klára |  Colorky

pohromadě

Colorky 0.1

13. května 2009 v 19:47 | Adéla a Klára |  Colorky




Lišky

11. května 2009 v 20:34 | Adéla a Klára |  Pixelky

Ovoce

11. května 2009 v 20:34 | Adéla a Klára |  Pixelky

Ještěrky

11. května 2009 v 20:33 | Adéla a Klára |  Pixelky
smileyssmileyssmileyssmileyssmileyssmileyssmileys

Diplomek od janiiisek

10. května 2009 v 11:43 | Adéla a Klára |  SBečka

Tučn´áci

6. května 2009 v 13:55 | Adéla a Klára |  Pixelky


Medvídci

6. května 2009 v 13:53 | Adéla a Klára |  Pixelky
XXXXXXXX

XXXXXXXX

Pretty Pixelky

6. května 2009 v 13:53 | Adéla a Klára |  Pixelky